(w nawiasach wskazano alergeny)
11.08.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
kukurydza gotowana
OBIAD
zupa szczawiowa (3,7,9)
ryż z sosem truskawkowym (1,7,8,9,11,12)
surówka z marchewki i jabłka
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
śliwka
12.08.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z truskawkami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa (7)
rzodkiewka
herbata z cytryna
II ŚNIADANIE
mus gruszkowo - jabłkowy (wyrób własny)
wafel ryżowy
OBIAD
zupa z soczewicy (1,6,7,9)
gulasz wieprzowy z kaszą pęczak (1,8,9,11,12)
surówka z kiszonej kapusty
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
morela
13.08.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
makrela w sosie pomidorowym (1,3,4,6,7,9,10)
ogórek kiszony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
koktajl truskawkowo - bananowy (7)
OBIAD
zupa makaronowa (1,6,9)
kurczak po chińsku z ryżem (1,8,9,11,12)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
melon
14.08.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
jajecznica ze szczypiorkiem (3)
ogórek
kawa inka z mlekiem (7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
budyń (7)
brzoskwinia
OBIAD
zupa barszcz biały (1,3,6,7,9,10)
filet z kurczaka panierowany (1,3)
sałatka z pomidorów (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
15.08.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
-------------------------------
---------------------------------
-------------------------------
--------------------------------
-------------------------------
II ŚNIADANIE
--------------------
--------------------
OBIAD
------------------------------
-----------------------------
----------------------------
-------------------------------
----------------------------
PODWIECZOREK
------------------------------
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie