(w nawiasach wskazano alergeny)
05.05.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
kalarepa
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
koktajl owocowo - warzywny (9)
OBIAD
zupa makaronowa (1,3,6,9)
młoda kapusta zasmażana z kiełbasą
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
06.05.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z wiśniami (7)
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
ogórek zielony
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kisiel (7)
jabłko - cząstki
OBIAD
zupa kalafiorowa (7,9)
kurczak po chińsku z ryżem (1,8,9,11,12)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
07.05.04.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)
pasta z tuńczyka (3,4,10)
papryka
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
rogalik z dżemem (1,3)
herbata o smaku owoców leśnych
OBIAD
zupa krem z zielonych szparagów (7,9)
gulasz wieprzowy
kasza jaglana (1,11)
surówka z buraczków
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
mandarynka
08.05.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
sałata, pomidor
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
jogurt naturalny z morelą (7)
OBIAD
zupa z soczewicy (1,6,7,9)
racuchy z jabłkiem (1,3,7)
marchewka słupki do chrupania
kompot owocowy
PODWIECZOREK
melon
arbuz
09.05.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z truskawkami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)
serek puszysty (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
mus owocowy Kubuś
podpłomyk (1,6,7)
OBIAD
zupa szczawiowa (1,3,7,9)
kotlety rybne (1,3,4)
ziemniaki
surówka z kapusty kiszonej
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek owocowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie