(w nawiasach wskazano alergeny)
30.06.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
kolorowe kanapki (1,6,7,8,11,12)
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
wafel ryżowy (1,3,7)
surówka z marchewki i jabłka
OBIAD
zupa jarzynowa (7,9)
kotlet jajeczny (1,3)
ziemniaki
fasolka szparagowa (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
suszone owoce
PRZERWA URLOPOWA 01.07.2025 - 31.07.2025
(wtorek)
ŚNIADANIE
------------------------
II ŚNIADANIE
------------------------------
OBIAD
---------------------------------
PODWIECZOREK
--------------------------------
(środa)
ŚNIADANIE
--------------------------------
II ŚNIADANIE
-----------------------------------
OBIAD
------------------------------
PODWIECZOREK
------------------------------
(czwartek)
ŚNIADANIE
--------------------------
II ŚNIADANIE
-----------------------------
OBIAD
------------------------------
PODWIECZOREK
-----------------------------
(piątek)
ŚNIADANIE
-----------------------------------
II ŚNIADANIE
-------------------------------------
OBIAD
-----------------------------------
PODWIECZOREK
-----------------------------------
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie