Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

01.09.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

serek śmietankowy (7)

pomidor

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

ciastko zbożowe  (1,6,7,8)

kakao (7)

 

OBIAD

zupa jarzynowa (7,9)

spaghetti z mięsem wołowym (1,3,7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

02.09.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku z morelami (1,7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

papryka

herbata z cytryna

 

II ŚNIADANIE 

kisiel (7)

jabłko - piórka

 

OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem (1,8,9,11,12)

gulasz drobiowy z kaszą bulgur (1,11)

surówka z pora (3,10)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

03.09.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

rzodkiewka

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

kefir truskawkowy (7)

wafel kukurydziany

 

OBIAD

zupa rosół (1,6,9)

potrawka z kurczaka z warzywami (1,8,9,11,12)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

banan

 

04.09.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

makrela w pomidorach (1,3,4,6,7,9,10)

ogórek kiszony

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

sałatka jarzynowa (3,9,10)

 

OBIAD

zupa ogórkowa (7,9)

 fasolka po bretońsku (1,7,9)

ziemniaki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

arbuz

 

05.09.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

kasza manna na mleku z malinami (1,7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

serek puszysty (7)

ogórek

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

kolorowe kanapki - do samodzielnego przygotowania (1,6,7,8,11,12)

herbata

 

OBIAD

zupa barszcz czerwony (1,7,8,9,11,12)

kotlety jajeczne (1,3)

ziemniaki

szpinak (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

soczek owocowy

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie