(w nawiasach wskazano alergeny)
26.05.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
ogórek zielony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
koktajl jagodowy (7)
OBIAD
zupa z fasolki szparagowej (7,9)
makaron z jabłkiem (1,3,6)
marchewka słupki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
27.05.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
pomidor
kakao (7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
pasta ze słonecznika (1,9,10,11)
papryka
herbata z cytryną
OBIAD
zupa krupnik (1,7,8,9,11,12)
pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym (1,7)
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej (3,7,10)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
28.05.04.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
kalarepa
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kefir truskawkowy (7)
podpłomyk (1,6,7)
OBIAD
zupa rosół (1,3,6,9)
potrawka z kurczaka z warzywami i ryżem (1,8,9,11,12)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
pomarańcza
grepfrut
29.05.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
makrela w pomidorach (1,3,4,6,7,9,10)
ogórek kiszony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
budyń (7)
1/2 banana
OBIAD
zupa z botwinki (7,9)
bigos z młodej kapusty
ziemniaki
kompot owocowy
PODWIECZOREK
jabłko
30.05.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z malinami (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)
serek puszysty (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
ciasto "Murzynek" - wypiek własny (1,3,7)
mleko (7)
OBIAD
zupa zacierkowa (1,3,7,9)
jajko w sosie musztardowym (1,3,10)
ziemniaki
mizeria 7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
suszone owoce
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie