(w nawiasach wskazano alergeny)
08.12.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
sałata, ogórek
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
sałatka makaronowa z szynką (1,3,6,10)
OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9)
pampuchy z sosem truskawkowym (1,7)
marchewka mini
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
09.12.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z malinami (1,7,11)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
paluch z makiem (1,3,7)
herbata z cytryną
OBIAD
zupa ziemniaczana (9)
spaghetti z mięsem wołowym (1)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
10.12.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
jajecznica ze szczypiorkiem (3)
pomidorki koktajlowe
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sok owocowo - warzywny (1,67)
podpłomyk
OBIAD
zupa - krem z brokułów (9)
pulpety w sosie koperkowym (1,7)
ziemniaki
mizeria (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
mandarynka
11.12.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
kalarepa
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
koktajl truskawkowo - jagodowy (7)
OBIAD
zupa kukurydziana (9)
schab duszony w sosie (7)
kasza pęczak (1,8,9,11,12)
fasolka szparagowa
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
12.12.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku z morelami (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek puszysty (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sałatka grecka (7)
OBIAD
zupa neapolitańska (1,7,6,9)
ryba smażona (4)
ziemniaki
surówka z kiszonej kapusty
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
suszone owoce
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie