20.01.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina,
papryka,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE
jogurt naturalny,
maliny
(alergeny: 7)
OBIAD
zupa krem z brokułów,
gulasz drobiowy,
kasza jęczmienna,
surówka z białej kapusty,
kompot wieloowocowy
(alergeny: 1,8,9,11,12)
PODWIECZOREK
mandarynka
21.01.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser Almette,
pomidor,
(alergeny: 1,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE
ciastko zbożowe,
kaki
(alergeny: 1,5,6 )
OBIAD
zupa ogórkowa,
makaron z jabłkiem,
marchewka słupki,
kompot wieloowocowy
(alergeny:1,3,6,7)
PODWIECZOREK
gruszka
22.01.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
bułka wieloziarnista z masłem,
wędlina, sałata
kakao na mleku,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
pasta ze słonecznika,
papryka
(alergeny: 1,6,7,8,9,10,11,12 )
OBIAD
zupa kukurydziana
pulpety w sosie pomidorowym,
ryż,
surówka z pora i marchewki
kompot wieloowocowy
(alergeny: 1,3,8,9,10,11,12 )
PODWIECZOREK
banan
23.01.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
parówka,
rzodkiewka,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
alergeny: ( 1,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE
mus owocowy Kubuś,
podpłomyk
alergeny: (1,7)
OBIAD
zupa z fasolki szparagowej,
jajko sadzone,
ziemniaki,
mizeria,
kompot wieloowocowy
alergeny: ( 1,3,9)
PODWIECZOREK
melon
24.01.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty,
ogórek zielony,
herbata z cytryną
alergeny: ( 1,6,7,8,11,12 )
II ŚNIADANIE
koktajl truskawkowy
alergeny: ( 7 )
OBIAD
zupa poznańska,
paluszki rybne,
ziemniaki,
surówka z kapusty kiszonej,
kompot wieloowocowy
alergeny ( 1,3,4,6,7,9,10 )
PODWIECZOREK
jabłko
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie