Nasze menu

 

20.01.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina,

papryka, 

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,6,7,8,11,12)

 

II ŚNIADANIE

jogurt naturalny,

maliny

(alergeny: 7)

 

OBIAD

zupa krem z brokułów,

gulasz drobiowy,

kasza jęczmienna,

surówka z białej kapusty,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,8,9,11,12)

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

21.01.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki ryżowe na mleku,

pieczywo mieszane z masłem,

ser  Almette,

pomidor,

(alergeny: 1,6,7,8,11,12)

 

II ŚNIADANIE 

ciastko zbożowe,

kaki

(alergeny: 1,5,6 )

 

OBIAD

zupa ogórkowa,

makaron z jabłkiem,

marchewka słupki,

kompot wieloowocowy

(alergeny:1,3,6,7)

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

22.01.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

bułka wieloziarnista z masłem,

wędlina, sałata

kakao na mleku,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,6,7,8,11,12)

 

II ŚNIADANIE

 pieczywo mieszane z masłem,

pasta ze słonecznika,

papryka

(alergeny: 1,6,7,8,9,10,11,12 )

 

OBIAD

zupa kukurydziana 

pulpety w sosie pomidorowym,

ryż,

surówka z pora i marchewki

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,8,9,10,11,12 )

 

PODWIECZOREK

banan

 

23.01.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

parówka,

rzodkiewka,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

alergeny: ( 1,6,7,8,11,12)

 

II ŚNIADANIE

mus owocowy Kubuś,

podpłomyk

alergeny: (1,7)

 

OBIAD

zupa z fasolki szparagowej,

jajko sadzone,

ziemniaki,

mizeria,

kompot wieloowocowy

alergeny: ( 1,3,9)

 

PODWIECZOREK

melon

 

24.01.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku,

pieczywo mieszane  z masłem,

ser żółty,

ogórek zielony,

herbata z cytryną

alergeny: ( 1,6,7,8,11,12 )

 

II ŚNIADANIE

koktajl truskawkowy 

 alergeny: ( 7 )

 

OBIAD

zupa poznańska,

paluszki rybne,

ziemniaki,

surówka z kapusty kiszonej,

kompot wieloowocowy

alergeny ( 1,3,4,6,7,9,10 )

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie