(w nawiasach wskazano alergeny)
01.09.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek śmietankowy (7)
pomidor
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
ciastko zbożowe (1,6,7,8)
kakao (7)
OBIAD
zupa jarzynowa (7,9)
spaghetti z mięsem wołowym (1,3,7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
śliwka
02.09.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku z morelami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
papryka
herbata z cytryna
II ŚNIADANIE
kisiel (7)
jabłko - piórka
OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem (1,8,9,11,12)
gulasz drobiowy z kaszą bulgur (1,11)
surówka z pora (3,10)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
03.09.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
rzodkiewka
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kefir truskawkowy (7)
wafel kukurydziany
OBIAD
zupa rosół (1,6,9)
potrawka z kurczaka z warzywami (1,8,9,11,12)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
04.09.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
makrela w pomidorach (1,3,4,6,7,9,10)
ogórek kiszony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sałatka jarzynowa (3,9,10)
OBIAD
zupa ogórkowa (7,9)
fasolka po bretońsku (1,7,9)
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
arbuz
05.09.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z malinami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek puszysty (7)
ogórek
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kolorowe kanapki - do samodzielnego przygotowania (1,6,7,8,11,12)
herbata
OBIAD
zupa barszcz czerwony (1,7,8,9,11,12)
kotlety jajeczne (1,3)
ziemniaki
szpinak (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek owocowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie