18.11.2024 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, pomidor
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
paprykarz wegański z marchewki,
herbata koperkowa
(alergeny: 1,6,7,8,11,12)
OBIAD
zupa ziemniaczana,
naleśniki z serem lub dżemem
kompot wieloowocowy
(alergeny: 1,3,7,9)
PODWIECZOREK
banan
19.11.2024 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki czekoladowe z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem,
ser topiony,
papryka,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,5,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE
jogurt naturalny,
pomarańcza,
chrupki kukurydziane
(alergeny: 7 )
OBIAD
zupa z soczewicy,
schab pieczony,
ziemniaki,
marchewka z groszkiem na gęsto
kompot wieloowocowy
(alergeny: 9)
PODWIECZOREK
gruszka
20.11.2024r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
pasta z tuńczyka,
ogórek konserwowy,
kawa inka na mleku,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,3,4,5,6,7,8,10,11,12)
II ŚNIADANIE
chałka z masłem i miodem,
kakao na mleku,
jabłko
(alergeny: 1,3,7)
OBIAD
zupa rosół z makaronem,
potrawka z kurczaka z warzywami,
ryż,
kompot wieloowocowy
(alergeny:1,3,7,8,9,11,12)
PODWIECZOREK
melon
21.11.2024r. czwartek
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina,
rzodkiewka,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
alergeny: (1,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE,
serek homogenizowany,
marchewka do chrupania
alergeny: (7)
OBIAD
zupa kalafiorowa,
spaghetti a' la bolognese,
kompot wieloowocowy
alergeny: (1,7,9)
PODWIECZOREK
pomelo
22.11.2024 r. piątek
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser biały,
ogórek zielony,
herbata z cytryną
alergeny: (1,6,7,8,11,12)
II ŚNIADANIE
1/2 drożdżówki,
sok owocowy
alergeny: ( 1,3,7)
OBIAD
zupa barszcz ukraiński,
jajko w sosie musztardowym,
ziemniaki,
fasolka szparagowa z tarta bułką
kompot wieloowocowy
alergeny: (1,3,7,9,10)
PODWIECZOREK
mandarynka
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie