(w nawiasach wskazano alergeny)
14.04.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
wędlina
pomidor
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
bułeczka "Brzdąc" (1,3,7)
mleko
OBIAD
zupa szpinakowa (7,9)
naleśniki z serem lub dżemem (1,3,7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
15.04.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku z jagodami (7)
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
ser żółty
papryka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
mix warzyw
herbata
OBIAD
zupa zacierkowa (1,3,9)
siekane kotleciki z kurczaka (3,6,7,10)
ziemniaki
surówka z selera (7,9)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
pomarańcza
grejpfrut
16.04.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina (7)
sałata
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
placuszki bananowe (1,3)
kakao na mleku (1,7)
OBIAD
zupa meksykańska (7,9)
gulasz z indyka z kaszą pęczak (1,6)
surówka ze świeżej kapusty
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
śliwka
17.04.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
pasta z jajek ze szczypiorkiem (3,10)
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kefir truskawkowy (7)
podpłomyk (1,6,7)
OBIAD
zupa z fasolki szparagowej (7,9)
makaron z serem (1,7)
surówka z marchewki i jabłka
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
18.04.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z truskawkami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek śmietankowy
ogórek zielony
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
babka cytrynowa (wypiek własny) (1,3,7)
herbata malinowa
OBIAD
zupa barszcz biały z kiełbasą i jajkiem (1,3,6,7,9)
pulpety rybne (1,3,4)
ziemniaki
sałata ze śmietaną (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek owocowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie