Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

26.05.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

ogórek zielony

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

koktajl jagodowy (7)

 

OBIAD

zupa z fasolki szparagowej  (7,9)

makaron z jabłkiem (1,3,6)

marchewka słupki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

27.05.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

pomidor

kakao (7) 

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

pasta ze słonecznika (1,9,10,11)

papryka

herbata z cytryną

 

OBIAD

zupa krupnik (1,7,8,9,11,12)

pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym (1,7)

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej  (3,7,10)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

banan

 

28.05.04.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina wieprzowa 

kalarepa

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

kefir truskawkowy (7)

podpłomyk (1,6,7)

 

OBIAD

zupa rosół (1,3,6,9)

potrawka z kurczaka z warzywami i ryżem (1,8,9,11,12)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

pomarańcza

grepfrut

 

29.05.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

makrela w pomidorach (1,3,4,6,7,9,10)

ogórek kiszony

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną 

 

II ŚNIADANIE

 budyń (7)

1/2 banana

 

OBIAD

zupa z botwinki (7,9)

bigos z młodej kapusty

ziemniaki

kompot owocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

30.05.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

płatki owsiane  na mleku z malinami (7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)

serek puszysty (7)

rzodkiewka

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

ciasto "Murzynek" - wypiek własny (1,3,7)

mleko (7)

 

OBIAD

zupa zacierkowa (1,3,7,9)

jajko w sosie musztardowym (1,3,10)

ziemniaki

mizeria 7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie