(w nawiasach wskazano alergeny)
03.11.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
sałata, pomidor
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
kolorowe kanapki (1,6,7,8,11,12)
OBIAD
zupa krem z białych jarzyn (7,9)
racuchy z jabłkami (1,3,7)
surówka z marchewki i jabłka
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
04.11.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z wiśniami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
ogórek
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
owoc kaki
baton CornFlakes (5,7,8)
OBIAD
zupa szczawiowa (1,3,7,9)
gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną białą (1,7,8,9,11,12)
fasolka szparagowa
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
05.11.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
pasta z tuńczyka (1,3,4,10)
ogórek kiszony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kefir truskawkowy (7)
podpłomyk (1,6,7)
OBIAD
zupa z soczewicy (1,6,7,9)
makaron z kurczakiem i szpinakiem (1,3,6,7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
mandarynka
06.11.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
papryka
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sałatka z ogórka, rzodkiewki i szczypiorku (7)
OBIAD
zupa ryżowa (1,8,9,11,12)
udko pieczone z kurczaka
ziemniaki
mizeria (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
07.11.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z malinami (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
galaretka z owocami (7)
OBIAD
zupa kapuśniak (9)
jajko w sosie musztardowym (3,7,10)
ziemniaki
sałata ze śmietaną (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek wowcowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie