Nasze menu

 

22.04.2024 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

parówki na ciepło z ketchupem,

ogórek zielony, 

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

jajko, szczypiorek,

herbata miętowa

(alergeny: 1,3,7,11)

 

OBIAD

zupa ogórkowa,

racuchy z jabłkami i cukrem pudrem,

kompot

(alergeny: 1,3,7,9)

 

PODWIECZOREK

arbuz

 

23.04.2024r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku,

bułka mała z masłem,

serek homogenizowany,

marchewka do chrupania,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,8,11)

 

II ŚNIADANIE 

jogurt Bio owocowy,

wafel kukurydziany

(alergeny: 7)

 

OBIAD

zupa barszcz czerwony,

gulasz z kaszą jęczmienną, 

surówka z białej kapusty i ogórka,

kompot

(alergeny: 1,7,8,9,12,13)

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

24.04.2024r. (środa)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

makrela w pomidorach.

ogórek kiszony,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,3,4,6,7,9,10,11)

 

II ŚNIADANIE 

sałatka jarzynowa,

herbata z cytryną

(alergeny: 3,9,10 )

 

OBIAD

zupa z kiszonej kapusty,

makaron z sosem truskawkowym, 

kompot

(alergeny: 1,7,9)

 

PODWIECZOREK

banan

 

25.04.2024r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina,

papryka, 

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE

 ciastka zbożowe z owocami,

pomarańcza

(alergeny: 1,6,7 )

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem,

nugettsy z kurczaka w panierce

z płatków kukurydzianych

ziemniaki,

surówka z marchewki i chrzanu,

kompot

(alergeny: 1,3,7,9,10)

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

26.04.2024r. (piątek)

 

ŚNIADANIE

płatki czekoladowe z mlekiem,

pieczywo mieszane z masłem,

ser żółty,

pomidor,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,5,7,8,11)

 

II ŚNIADANIE

bułeczka Brzdąc z kruszonka,

kakao na mleku,

kalarepa

(alergeny: 1,3,7)

 

OBIAD

zupa krem z brokułów z grzankami,

jajo w sosie musztardowym,

ziemniaki,

ogórek konserwowy,

kompot

(alergeny: 1,3,7,9,10)

 

PODWIECZOREK  

mandarynka

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie