Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

07.04.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)

ser Almette (7)

sałata, ogórek zielony,

 kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

kisiel (7)

jabłko

 

OBIAD

zupa pieczarkowa (7,9)

ryż z sosem truskawkowym (1,7,8,9,11,12)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

08.04.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku z malinami (7)

pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

pomidor

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

batonik CornFlakes (5,7,8)

sok owocowy

 

OBIAD

zupa krem z brokułów  (9)

kotlet mielony (1,3,)

ziemniaki,

mizeria (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

09.04.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

papryka

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

paluch z makiem (1,3,7)

herbata miętowa 

 

OBIAD

zupa ryżowa (1,8,9,11,12)

łazanki z kapusta i mięsem (1,6)

ogórek kiszony 

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

pomelo

melon

 

10.04.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

jajko z majonezem (3,10)

szczypiorek

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

 pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

sałata z pomidorem, słonecznikiem i olejem z pestek winogron 

 

OBIAD

zupa jarzynowa (7,9)

pampuchy z sosem mięsnym (1,7)

surówka z buraczków

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

banan

 

11.04.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

płatki kukurydziane z mlekiem (7)

pieczywo mieszane  z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina 

ogórek zielony

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

sałatka owocowa 

wafel ryżowy 

 

OBIAD

zupa z soczewicy (9)

ryba smażona (1,3,4)

ziemniaki

surówka z kapusty kiszonej 

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie