(w nawiasach wskazano alergeny)
15.09.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
sałata, pomidor
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
jogurt naturalny z malinami (7)
OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem (1,6,7,9)
kurczak po chińsku (9)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
16.09.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku z morelą (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
herbata z cytryna
II ŚNIADANIE
batonik Corn Flakes (5,7,8)
śliwka
OBIAD
zupa krem z brokułów (7,9)
pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym (1,7)
ziemniaki
mizeria (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
nektarynka
17.09.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
jajecznica ze szczypiorkiem (3)
pomidorki koktajlowe
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
ciasteczko owsiane
kakao (7)
OBIAD
zupa z fasolki szparagowej (9)
naleśniki z serem i dżemem (1,3,7)
marchewka słupki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
18.09.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
ogórek
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
budyń (7)
1/2 banana
OBIAD
zupa krupnik (1,6,9)
leczo (1,9)
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
19.09.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z wiśniami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek puszysty (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
mix owoców
OBIAD
zupa kukurydziana (9)
pulpet rybny w sosie koperkowym (1,3,4,7)
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej (3,10)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek owocowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie