(w nawiasach wskazano alergeny)
06.10.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
kalarepa
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
wafel kukurydziany z dżemem
herbata
OBIAD
zupa krem z białych warzyw (7,9)
pampuchy z sosem truskawkowym (1,7)
surówka z marchewki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
nektarynka
07.10.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku z morelą (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
pomidor
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kisiel (7)
jabłko - piórka
OBIAD
zupa krupnik (1,7,8,9,11,12)
gołąbki w sosie pomidorowym (1,7,8,9,11,12)
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
mandarynka
08.10.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
pasta z tuńczyka (3,4,10)
ogórek kiszony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kefir truskawkowy (7)
podpłomyk (1,6,7)
OBIAD
zupa rosół (1,6,9)
potrawka z kurczaka z ryżem (1,8,9,11,12)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
09.10.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
papryka
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
sałatka z pomidorów (7)
OBIAD
zupa szczawiowa (3,7,9)
kotlet mielony (1,3)
ziemniaki
surówka z buraczków
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
10.10.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki czekoladowe z mlekiem (1,5,7,8)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek puszysty (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
batonik Corn Flakes (5,7,8)
pomarańcza - cząstki
OBIAD
zupa z soczewicy (1,5,7,9)
jajko w sosie musztardowym (3,7,10)
ziemniaki
szpinak (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek owocowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie