Nasze menu

 

22.07.2024 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina,

papryka,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie

(alergeny: 1,7,11)

 

OBIAD

zupa pieczarkowa,

racuchy z jabłkiem, musem truskawkowym i

cukrem pudrem,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,7,9)

 

PODWIECZOREK

banan

 

23.07.2024 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

zupa mleczna z makaronem,

pieczywo mieszane z masłem,

ser Almette,

ogórek zielony,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,3,7,11)

 

II ŚNIADANIE 

kisiel do picia,

 1/2 gruszki

(alergeny: 7)

 

OBIAD

zupa jarzynowa,

schab duszony w sosie własnym,

kasza jęczmienna,

surówka z kapusty pekińskiej,

kompot wieloowocowy

(alergeny:1,3,8,9,10,11,12)

 

PODWIECZOREK

arbuz

 

24.07.2024r. (środa)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

jajecznica ze szczypiorkiem,

pomidorki koktajlowe, 

kawa inka z mlekiem 

herbata z cytryną

(alergeny: 1,3,7,11)

 

II ŚNIADANIE

 bób gotowany,

pieczywo mieszane z masłem,

(alergeny: 1,7,11 )

 

OBIAD

zupa - krem z cukinii,

udko pieczone z kurczaka,

ziemniaki,

sałata ze śmietaną,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 7)

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

25.07.2024r. czwartek

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina,

rzodkiewka,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE,

serek wiejski z truskawkami,

wafel kukurydziany

(alergeny: 5,7,8 )

 

OBIAD

zupa ryżowa,

ziemniaki,

bigos,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,8,9,12,13)

 

PODWIECZOREK

brzoskwinia

 

26.07.2024 r. piątek

 

ŚNIADANIE

płatki czekoladowe z mlekiem

pieczywo mieszane z masłem,

ser żółty,

pomidor,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,5,7,8,11)

 

II  ŚNIADANIE

bagietka z masłem,

mix owoców

( alergeny: 1,7 )

 

OBIAD

zupa neapolitanka,

kotlety rybne,

ziemniaki,

surówka z pora i marchewki,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,4,7,9,10)

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie