Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

03.11.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

sałata, pomidor

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

kolorowe kanapki (1,6,7,8,11,12)

 

OBIAD

zupa krem z białych jarzyn (7,9)

racuchy z jabłkami  (1,3,7)

surówka z marchewki i jabłka

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

04.11.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki owsiane na mleku z wiśniami (1,7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

ogórek

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

owoc kaki

baton CornFlakes (5,7,8)

 

OBIAD

zupa szczawiowa (1,3,7,9)

gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną białą (1,7,8,9,11,12)

fasolka szparagowa

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

banan

 

05.11.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane  z masłem (1,6,7,8,11,12)

pasta z tuńczyka (1,3,4,10)

ogórek kiszony

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

kefir  truskawkowy  (7)

podpłomyk (1,6,7)

 

OBIAD

zupa z soczewicy  (1,6,7,9)

makaron z kurczakiem i szpinakiem (1,3,6,7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

06.11.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane   z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina wieprzowa 

papryka

kawa Inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

sałatka z ogórka, rzodkiewki i szczypiorku  (7)

 

OBIAD

zupa ryżowa (1,8,9,11,12)

udko pieczone z kurczaka 

ziemniaki

mizeria (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

07.11.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

kasza manna na mleku z malinami (7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

galaretka z owocami (7)

 

OBIAD

zupa kapuśniak (9)

jajko w sosie musztardowym (3,7,10)

ziemniaki

sałata ze śmietaną (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

soczek wowcowy

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie