22.04.2024 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
parówki na ciepło z ketchupem,
ogórek zielony,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,7,11)
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
jajko, szczypiorek,
herbata miętowa
(alergeny: 1,3,7,11)
OBIAD
zupa ogórkowa,
racuchy z jabłkami i cukrem pudrem,
kompot
(alergeny: 1,3,7,9)
PODWIECZOREK
arbuz
23.04.2024r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku,
bułka mała z masłem,
serek homogenizowany,
marchewka do chrupania,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,7,8,11)
II ŚNIADANIE
jogurt Bio owocowy,
wafel kukurydziany
(alergeny: 7)
OBIAD
zupa barszcz czerwony,
gulasz z kaszą jęczmienną,
surówka z białej kapusty i ogórka,
kompot
(alergeny: 1,7,8,9,12,13)
PODWIECZOREK
jabłko
24.04.2024r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
makrela w pomidorach.
ogórek kiszony,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,3,4,6,7,9,10,11)
II ŚNIADANIE
sałatka jarzynowa,
herbata z cytryną
(alergeny: 3,9,10 )
OBIAD
zupa z kiszonej kapusty,
makaron z sosem truskawkowym,
kompot
(alergeny: 1,7,9)
PODWIECZOREK
banan
25.04.2024r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina,
papryka,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,7,11)
II ŚNIADANIE
ciastka zbożowe z owocami,
pomarańcza
(alergeny: 1,6,7 )
OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem,
nugettsy z kurczaka w panierce
z płatków kukurydzianych
ziemniaki,
surówka z marchewki i chrzanu,
kompot
(alergeny: 1,3,7,9,10)
PODWIECZOREK
gruszka
26.04.2024r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki czekoladowe z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty,
pomidor,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,5,7,8,11)
II ŚNIADANIE
bułeczka Brzdąc z kruszonka,
kakao na mleku,
kalarepa
(alergeny: 1,3,7)
OBIAD
zupa krem z brokułów z grzankami,
jajo w sosie musztardowym,
ziemniaki,
ogórek konserwowy,
kompot
(alergeny: 1,3,7,9,10)
PODWIECZOREK
mandarynka
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie