Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

11.08.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

papryka

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

kukurydza gotowana

 

OBIAD

zupa szczawiowa (3,7,9)

ryż z sosem truskawkowym (1,7,8,9,11,12)

surówka z marchewki i jabłka 

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

12.08.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki owsiane na mleku z  truskawkami (1,7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa (7)

rzodkiewka

herbata z cytryna

 

II ŚNIADANIE 

mus gruszkowo - jabłkowy (wyrób własny)

wafel ryżowy

 

OBIAD

zupa z soczewicy (1,6,7,9)

gulasz wieprzowy z kaszą pęczak (1,8,9,11,12)

surówka z kiszonej kapusty

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

morela

 

13.08.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

makrela w sosie pomidorowym (1,3,4,6,7,9,10)

ogórek kiszony

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

koktajl truskawkowo - bananowy (7)

 

OBIAD

zupa makaronowa (1,6,9)

kurczak po chińsku z ryżem (1,8,9,11,12)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

melon

 

14.08.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

jajecznica ze szczypiorkiem (3)

ogórek

kawa inka z mlekiem (7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

budyń (7)

brzoskwinia

 

OBIAD

zupa barszcz biały (1,3,6,7,9,10)

filet z kurczaka panierowany (1,3)

sałatka z pomidorów (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

15.08.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

-------------------------------

---------------------------------

-------------------------------

--------------------------------

-------------------------------

 

II ŚNIADANIE

--------------------

--------------------

 

OBIAD

------------------------------

-----------------------------

----------------------------

-------------------------------

----------------------------

 

PODWIECZOREK

------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie