30.09.2024 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina,
ogórek zielony,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,7,11)
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
pomidor, szczypiorek,
herbata koperkowa
(alergeny: 1,7,11))
OBIAD
zupa z kiszonej kapusty
pierogi leniwe,
marchewka mini gotowana,
kompot wieloowocowy
(alergeny: 1,3,7,9)
PODWIECZOREK
śliwka
01.10.2024 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser topiony,
papryka,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,7,11)
II ŚNIADANIE
jogurt "Polski deser"
podpłomyki,
melon
(alergeny: 1,6,7)
OBIAD
zupa wiosenna,
gulasz z szynki,
kasza jęczmienna,
surówka z czerwonej kapusty,
kompot wieloowocowy
(alergeny:1,3,7,8,9,10,11,12)
PODWIECZOREK
suszone owoce
02.10.2024r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem,
pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
pomidorki koktajlowe,
kawa inka na mleku,
herbata z cytryną
(alergeny: 1,3,7,10,11)
II ŚNIADANIE
wafle kukurydziane z powidłami,
1/2 gruszki,
(alergeny: - )
OBIAD
zupa zacierkowa,
kotleciki z piersi kurczaka,
ziemniaki,
marchewka z groszkiem na gęsto,
kompot wieloowocowy
(alergeny:1,3,7,9)
PODWIECZOREK
mandarynka
03.10.2024r. czwartek
ŚNIADANIE
bułka pełnoziarnista z masłem,
wędlina,
rzodkiewka,
kawa inka z mlekiem,
herbata z cytryną
alergeny: (1,7,11)
II ŚNIADANIE,
sałatka jarzynowa,
herbata z cytryną
alergeny: (3,9,10)
OBIAD
zupa barszcz biały z kiełbaską,
makaron,
sos truskawkowy,
kompot wieloowocowy
alergeny: (1,3,6,7,9,10)
PODWIECZOREK
banan
04.10.2024 r. piątek
ŚNIADANIE
płatki czekoladowe z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty,
pomidor,
herbata z cytryną
alergeny: (1,5,7,8,11)
II ŚNIADANIE
1/2 drożdżówki,
sok owocowy,
alergeny: ( 1,3,7)
OBIAD
zupa ryżowa,
kotlety rybne,
ziemniaki,
surówka z kiszonej kapusty,
kompot wieloowocowy
alergeny: (1,3,4,8,9,11,12)
PODWIECZOREK
jabłko
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie