Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

09.06.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

ogórek

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

sałatka owocowa 

 

OBIAD

zupa neapolitanka (7,9)

gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną białą (1,7,11)

surówka z ogórka kiszonego

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

10.06.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

kasza manna na mleku z truskawkami  (1,7,11)

pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

pomidor

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

kisiel (7)

jabłko

 

OBIAD

zupa barszcz biały (1,3,6,7,9,10)

naleśniki z dżemem i serem (1,3,7)

surówka z marchewki i jabłka

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

brzoskwinia

 

11.06.04.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina wieprzowa

papryka

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

kefir truskawkowy (7)

chrupki kukurydziane

 

OBIAD

zupa jarzynowa (7,9)

leczo (1,9)

ziemniaki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

12.06.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

parówka drobiowa 

ogórek

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną 

 

II ŚNIADANIE

 rogal z dżemem (1,3,7)

mleko (7)

 

OBIAD

zupa meksykańska (1,6,7,9)

makaron ze szpinakiem i serem feta (1,3,6,7)

kompot owocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

13.06.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

płatki czekoladowe na mleku (1,5,7,8)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)

serek śmietankowy (7)

rzodkiewka

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

sałatka wiosenna (7)

herbata

 

OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem (1,8,9,11,12)

kotlet rybny (1,3,4)

ziemniaki

sałata ze śmietaną (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

soczek owocowy

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie