(w nawiasach wskazano alergeny)
09.06.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
ogórek
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
sałatka owocowa
OBIAD
zupa neapolitanka (7,9)
gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną białą (1,7,11)
surówka z ogórka kiszonego
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
10.06.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku z truskawkami (1,7,11)
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
pomidor
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kisiel (7)
jabłko
OBIAD
zupa barszcz biały (1,3,6,7,9,10)
naleśniki z dżemem i serem (1,3,7)
surówka z marchewki i jabłka
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
brzoskwinia
11.06.04.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
papryka
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kefir truskawkowy (7)
chrupki kukurydziane
OBIAD
zupa jarzynowa (7,9)
leczo (1,9)
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
mandarynka
12.06.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
parówka drobiowa
ogórek
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
rogal z dżemem (1,3,7)
mleko (7)
OBIAD
zupa meksykańska (1,6,7,9)
makaron ze szpinakiem i serem feta (1,3,6,7)
kompot owocowy
PODWIECZOREK
jabłko
13.06.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki czekoladowe na mleku (1,5,7,8)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)
serek śmietankowy (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sałatka wiosenna (7)
herbata
OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem (1,8,9,11,12)
kotlet rybny (1,3,4)
ziemniaki
sałata ze śmietaną (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek owocowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie