Nasze menu

 

24.06.2024 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina,

ogórek zielony,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE

kisiel,

1/2 gruszki

(alergeny: 7)

 

OBIAD

zupa zacierkowa,

gołąbki siekane w sosie pomidorowym,

ziemniaki,

ogórek konserwowy,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,7,8,9,12,13)

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

25.06.2024 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki ryżowe na mleku,

1/2 bułki zwykłej z masłem,

dżem owocowy,

kalarepa,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE 

koktajl jagodowo - bananowy

 na bazie jogurtu naturalnego,

wafel kukurydziany

(alergeny: 7)

 

OBIAD

zupa z fasolki szparagowej,

łazanki z kapusta i kiełbaską,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,9)

 

PODWIECZOREK

arbuz

 

26.06.2024r. (środa)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

jajecznica ze szczypiorkiem,

pomidorki koktajlowe, 

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE

 paluch drożdżowy z makiem,

pomarańcza

(alergeny: 1,3,7 )

 

OBIAD

zupa wiśniowa,

nuggetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych,

ziemniaki,

surówka z marchewki i chrzanu,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,10)

 

PODWIECZOREK

banan

 

27.06..2024r. czwartek

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem

wątrobianka,

ogórek kiszony,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE,

sałatka makaronowa,

herbata malinowa

(alergeny: 1,3,7)

 

OBIAD

zupa - krem z białych warzyw,

gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną,

surówka z buraczków,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,8,9)

 

PODWIECZOREK

brzoskwinia

 

28.06.2024 r. piątek

 

ŚNIADANIE

płatki czekoladowe z mlekiem

pieczywo mieszane z masłem,

ser Almette,

papryka,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,5,7,8,11)

 

II  ŚNIADANIE

galaretka z owocami,

chrupki kukurydziane

( alergeny: - )

 

OBIAD

zupa kukurydziana,

ryba po grecku,

ziemniaki,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 4,9)

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie