Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

28.04.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

pomidor

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

ciastko fit (1,6,7,8)

kakao na mleku (7)

 

OBIAD

zupa krupnik (1,8,9,11,12)

pierogi leniwe (1,3,7)

marchewka mini

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

29.04.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki owsiane  na mleku z truskawkami (1,7)

pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

papryka

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

mix warzyw

herbata 

 

OBIAD

zupa neapolitanka  (7,9)

risotto z kurczakiem i warzywami (1,8,9,11,12)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

30.04.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)

serek puszysty (7)

rzodkiewka

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

budyń (7)

1/2 banan

 

OBIAD

zupa groszkowa (9)

spaghetti z mięsem wołowym (1)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

01.05.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

-----------------------------------

 

II ŚNIADANIE

 -----------------------------------------

 

OBIAD

----------------------------------------

 

PODWIECZOREK

---------------------------------

 

02.05.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

----------------------------------

 

II ŚNIADANIE

---------------------------------------

 

OBIAD

----------------------------------------

 

PODWIECZOREK

--------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie