Nasze menu

 

18.11.2024 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina, pomidor

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,6,7,8,11,12)

 

II ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

paprykarz wegański z marchewki,

herbata koperkowa

(alergeny: 1,6,7,8,11,12)

 

OBIAD

zupa ziemniaczana,

naleśniki z serem lub dżemem

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,7,9)

 

PODWIECZOREK

banan

 

19.11.2024 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki czekoladowe  z mlekiem,

pieczywo mieszane z masłem,

ser topiony,

papryka,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,5,6,7,8,11,12)

 

II ŚNIADANIE 

jogurt naturalny,

pomarańcza,

chrupki kukurydziane

(alergeny: 7 )

 

OBIAD

zupa z soczewicy,

schab pieczony,

ziemniaki,

marchewka z groszkiem na gęsto

kompot wieloowocowy

(alergeny: 9)

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

20.11.2024r. (środa)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

pasta z tuńczyka,

ogórek konserwowy,

kawa inka na mleku,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,3,4,5,6,7,8,10,11,12)

 

II ŚNIADANIE

 chałka z masłem i miodem,

kakao na mleku,

jabłko

(alergeny: 1,3,7)

 

OBIAD

zupa rosół z makaronem,

potrawka z kurczaka z warzywami,

ryż,

kompot wieloowocowy

(alergeny:1,3,7,8,9,11,12)

 

PODWIECZOREK

melon

 

21.11.2024r. czwartek

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane  z masłem,

wędlina,

rzodkiewka,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

alergeny: (1,6,7,8,11,12)

 

II ŚNIADANIE,

serek homogenizowany,

marchewka do chrupania

alergeny: (7)

 

OBIAD

zupa kalafiorowa,

spaghetti a' la bolognese,

kompot wieloowocowy

alergeny: (1,7,9)

 

PODWIECZOREK

pomelo

 

22.11.2024 r. piątek 

 

ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku,

pieczywo mieszane z masłem,

ser biały,

ogórek zielony,

herbata z cytryną

alergeny: (1,6,7,8,11,12)

 

II  ŚNIADANIE

1/2 drożdżówki,

 sok owocowy

alergeny: ( 1,3,7)

 

OBIAD

zupa barszcz ukraiński,

jajko w sosie musztardowym,

ziemniaki,

fasolka szparagowa z tarta bułką

kompot wieloowocowy

alergeny: (1,3,7,9,10)

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie