(w nawiasach wskazano alergeny)
17.11.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
sałata, pomidor
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
wafel ryżowy
jabłko - piórka
OBIAD
zupa z zielonego groszku (9)
spaghetti z mięsem wołowym (1,7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
mandarynka
18.11.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku z morelami (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sałatka z makaronem (1,3,6,10)
OBIAD
zupa koperkowa (7,9)
łazanki z kapustą (1,6)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
19.11.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
kalarepa
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
koktajl bananowo - jagodowy (7)
OBIAD
zupa rosół (1,6,9)
potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (1,3,6,7,8,9,11,12)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
20.11.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
parówka drobiowa
ogórek
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
chrupki kukurydziane
kaki
OBIAD
zupa kalafiorowa (9)
fasolka po bretońsku
ziemniaki
brokuł gotowany
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
20.11.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
kaszka manna na mleku z truskawkami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
mix warzyw
OBIAD
zupa pomidorowa z makaronem (1,6,7,9)
kotlet rybny (1,3,4)
sałatka z pomidorów
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
soczek owocowy
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie