Nasze menu

 

 

27.11.2023r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

kiełbaski śląskie,

ketchup,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

ogórek ze szczypiorem,

herbata

 

OBIAD

zupa szczawiowa,

racuchy z cukrem pudrem,

marchewka,

kompot

 

PODWIECZOREK

melon

 

​​​​​​ALERGENY

1, 3, 7, 9

 

28.11.2023r. (wtorek)

 

ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku,

pieczywo mieszane z masłem,

ser almette,

pomidor,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

baton Corn Flakes,

jabłko

 

OBIAD

zupa groszkowa,

gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną,

ogórek,

kompot

 

PODWIECZOREK

pomarańcza

 

​​​​​​ALERGENY

1, 7, 9

 

29.11.2023r. (środa)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

pasta z makreli,

ogórek kiszony,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

kisiel,

chrupki kukurydziane

 

OBIAD

zupa makaronowa,

kotlet mielony drobiowy,

ziemniaki,

buraczki,

kompot

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

ALERGENY

1, 4, 7, 9

 

 

30.11.2023r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina,

rzodkiewka,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

bagietka z masłem,

 

OBIAD

zupa barszcz biały z kiełbasą,

chińszczyzna z ryżem,

kompot

 

PODWIECZOREK

banan

 

ALERGENY

1, 7, 9

 

01.12.2023 (piątek)

 

ŚNIADANIE

płatki czekoladowe na mleku,

pieczywo mieszane z masłem,

ser topiony,

papryka,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANŚNIA

budyń,

mandarynki

 

OBIAD

zupa krem z cukinii,

ryba smażona, 

ziemniaki,

kapusta kiszona,

kompot

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

ALERGENY

1, 3, 4, 7, 8, 9

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy,liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie