20.06.2022r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
kasza manna z musem truskawkowym (1, 7, 8, 9),
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
ser topiony (7),
pomidor,
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
paprykarz wegański z marchewki,
herbata z cytryną
OBIAD
zupa z botwinki (3, 7, 9),
racuchy z rabarbarem i cukrem pudrem (1, 3, 7),
kompot
PODWIECZOREK
suszone owoce
21.06.2022r. (wtorek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
wędlina,
ogórek zielony,
kawa inka z mlekiem (1, 7),
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
1/2 drożdżówki z jabłkiem (1, 3, 7),
kakao (7)
OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem (1, 7, 8, 9),
gzik (7),
młode ziemniaki z koperkiem,
kompot
PODWIECZOREK
1/2 banana
22.06.2022r. (środa)
ŚNIADANIE
bułka z masłem (1, 7),
pasta jajeczna (3, 10),
szczypiorek,
kawa inka z mlekiem (1, 7),
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
tort,
(Pożegnanie starszaków),
herbata miętowa
OBIAD
zupa neapolitanka (1, 3, 7, 9),
pieczone udko z kurczaka,
ziemniaki młode z koperkiem,
sur. z młodej kapusty,
kompot
PODWIECZOREK
arbuz
23.06.2022 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
wędlina,
papryka,
kawa inka z mlekiem (1, 7),
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
jogurt naturalny (7),
wafle ryżowe,
gruszka
OBIAD
zupa ogórkowa (7, 9),
gulasz z kaszą gryczaną białą (1, 11),
buraczki,
kompot
PODWIECZOREK
morela
24.06.2022 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem (7),
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
ser biały (7),
rzodkiewka,
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
truskawki
OBIAD
zupa poznańska (1, 7, 8, 9),
ryba po grecku (4, 9),
ziemniaki,
kompot
PODWIECZOREK
jabłko
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy,liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie