Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

19.05.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

sałata

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

jogurt naturalny z jagodami (7)

 

OBIAD

zupa szpinakowa  (7,9)

naleśniki z serem lub dżemem (1,3,7)

marchewka słupki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

banan

 

20.05.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki owsiane  na mleku z malinami (1,7)

pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

papryka 

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

serek puszysty (7)

ogórek zielony

 

OBIAD

zupa kalafiorowa (9)

gulasz z kaszą bulgur (1,11)

surówka z ogórka kiszonego

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

21.05.04.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)

jajecznica ze szczypiorkiem (3)

pomidorki koktajlowe

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

baton CornFlakes (5,7,8)

gruszka - cząstki

 

OBIAD

zupa makaronowa (1,3,6,9)

kotleciki siekane z kurczaka (1,3,10)

ziemniaki 

surówka ze świeżej kapusty

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

22.05.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

parówka drobiowa 

ogórek zielony

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną 

 

II ŚNIADANIE

 ciastko owsiane z marchewką i jabłkiem  (1,3,7)

mleko (7)

 

OBIAD

zupa krem z białych warzyw (7,9)

makaron z sosem serowo - brokułowym (1,3,6,7)

kompot owocowy

 

PODWIECZOREK

melon

arbuz

 

23.05.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku  (7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)

serek puszysty (7)

rzodkiewka

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

kisiel (7)

chrupki kukurydziane

 

OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem (1,7,8,9,11,12)

ryba smażona (1,3,4)

ziemniaki

sałata ze śmietaną (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie