Nasze menu

 

 

29.05.2023 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

kiełbaski śląskie na ciepło z keczupem,

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

papryka,

kawa inka z mlekiem (1, 7),

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

pasta ze słonecznika z pomidorami (6, 9, 10, 11),

herbata koperkowa

 

OBIAD

zupa szczawiowa (3, 7, 9),

ryż z sosem truskawkowym (1, 8, 9, 7),

sur. z marchewki,

kompot 

 

PODWIECZOREK

1/2 banana

 

30.05.2023r. (wtorek)

 

ŚNIADANIE

kasza manna na mleku (1, 8, 9, 7),

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

ser topiony (7),

pomidor,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

jogurt naturalny (7),

wafel ryżowy,

gruszka

 

OBIAD

zupa jarzynowa (7, 9),

​​​kotlety mielone (1, 3),

ziemniaki,

mizeria (7),

kompot

 

PODWIECZOREK

pomarańcza

 

31.05.2023r. (środa)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1, 3, 7),

wędlina,

rzodkiewka,

kawa inka z mlekiem (1, 7),

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

1/2 bułki z masłem (1, 7),

ser żółty (7),

ogórek zielony,

kakao (7)

 

 

OBIAD

zupa kukurydziana (9),

schab w sosie własnym (1, 7),

ziemniaki,

sałatka z kiszonego ogórka i pomidorów

kompot

 

PODWIECZOREK

arbuz

 

01.06.2023r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

pasta jajeczna (3, 10),

szczypiorek,

kawa inka z mlekiem (1, 7),

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

galaretka z owocami

 

OBIAD

zupa kalafiorowa (7, 9),

spaghetti a'la bolognese (1, 3, 7),

kompot 

 

PODWIECZOREK 

suszone owoce

 

02.06.2023r. (piątek)

 

ŚNIADANIE

płatki kukurydziane z mlekiem (7),

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

ser biały (7),

szczypiorek, pomidor,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

ciasto drożdżowe z rabarbarem (1, 7, 3) - wypiek własny,

herbata malinowa

 

OBIAD

zupa koperkowa (7, 9),

ryba po grecku (4, 9),

ziemniaki,

kompot

 

PODWIECZOREK

1/2 jabłka

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy,liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie