(w nawiasach wskazano alergeny)
19.05.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
sałata
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
jogurt naturalny z jagodami (7)
OBIAD
zupa szpinakowa (7,9)
naleśniki z serem lub dżemem (1,3,7)
marchewka słupki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
20.05.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z malinami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek puszysty (7)
ogórek zielony
OBIAD
zupa kalafiorowa (9)
gulasz z kaszą bulgur (1,11)
surówka z ogórka kiszonego
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
śliwka
21.05.04.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)
jajecznica ze szczypiorkiem (3)
pomidorki koktajlowe
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
baton CornFlakes (5,7,8)
gruszka - cząstki
OBIAD
zupa makaronowa (1,3,6,9)
kotleciki siekane z kurczaka (1,3,10)
ziemniaki
surówka ze świeżej kapusty
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
22.05.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
parówka drobiowa
ogórek zielony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
ciastko owsiane z marchewką i jabłkiem (1,3,7)
mleko (7)
OBIAD
zupa krem z białych warzyw (7,9)
makaron z sosem serowo - brokułowym (1,3,6,7)
kompot owocowy
PODWIECZOREK
melon
arbuz
23.05.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)
serek puszysty (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kisiel (7)
chrupki kukurydziane
OBIAD
zupa pomidorowa z ryżem (1,7,8,9,11,12)
ryba smażona (1,3,4)
ziemniaki
sałata ze śmietaną (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
suszone owoce
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie