(w nawiasach wskazano alergeny)
07.04.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
ser Almette (7)
sałata, ogórek zielony,
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
kisiel (7)
jabłko
OBIAD
zupa pieczarkowa (7,9)
ryż z sosem truskawkowym (1,7,8,9,11,12)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
08.04.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki jaglane na mleku z malinami (7)
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
pomidor
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
batonik CornFlakes (5,7,8)
sok owocowy
OBIAD
zupa krem z brokułów (9)
kotlet mielony (1,3,)
ziemniaki,
mizeria (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
mandarynka
09.04.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
paluch z makiem (1,3,7)
herbata miętowa
OBIAD
zupa ryżowa (1,8,9,11,12)
łazanki z kapusta i mięsem (1,6)
ogórek kiszony
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
pomelo
melon
10.04.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
jajko z majonezem (3,10)
szczypiorek
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
sałata z pomidorem, słonecznikiem i olejem z pestek winogron
OBIAD
zupa jarzynowa (7,9)
pampuchy z sosem mięsnym (1,7)
surówka z buraczków
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
banan
11.04.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina
ogórek zielony
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sałatka owocowa
wafel ryżowy
OBIAD
zupa z soczewicy (9)
ryba smażona (1,3,4)
ziemniaki
surówka z kapusty kiszonej
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
suszone owoce
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie