29.05.2023 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
kiełbaski śląskie na ciepło z keczupem,
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
papryka,
kawa inka z mlekiem (1, 7),
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
pasta ze słonecznika z pomidorami (6, 9, 10, 11),
herbata koperkowa
OBIAD
zupa szczawiowa (3, 7, 9),
ryż z sosem truskawkowym (1, 8, 9, 7),
sur. z marchewki,
kompot
PODWIECZOREK
1/2 banana
30.05.2023r. (wtorek)
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku (1, 8, 9, 7),
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
ser topiony (7),
pomidor,
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
jogurt naturalny (7),
wafel ryżowy,
gruszka
OBIAD
zupa jarzynowa (7, 9),
kotlety mielone (1, 3),
ziemniaki,
mizeria (7),
kompot
PODWIECZOREK
pomarańcza
31.05.2023r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1, 3, 7),
wędlina,
rzodkiewka,
kawa inka z mlekiem (1, 7),
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
1/2 bułki z masłem (1, 7),
ser żółty (7),
ogórek zielony,
kakao (7)
OBIAD
zupa kukurydziana (9),
schab w sosie własnym (1, 7),
ziemniaki,
sałatka z kiszonego ogórka i pomidorów
kompot
PODWIECZOREK
arbuz
01.06.2023r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
pasta jajeczna (3, 10),
szczypiorek,
kawa inka z mlekiem (1, 7),
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
galaretka z owocami
OBIAD
zupa kalafiorowa (7, 9),
spaghetti a'la bolognese (1, 3, 7),
kompot
PODWIECZOREK
suszone owoce
02.06.2023r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem (7),
pieczywo mieszane z masłem (1, 7),
ser biały (7),
szczypiorek, pomidor,
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
ciasto drożdżowe z rabarbarem (1, 7, 3) - wypiek własny,
herbata malinowa
OBIAD
zupa koperkowa (7, 9),
ryba po grecku (4, 9),
ziemniaki,
kompot
PODWIECZOREK
1/2 jabłka
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy,liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie