Nasze menu

20.09.2021r. (poniedziałek)

ŚNIADANIE

parówki na ciepło z ketczupem,

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

ogórek zielony,

kawa inka z mlekiem (1, 7),

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

drożdżówka z jabłkiem (1, 3, 7),

sok owocowy

 

OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem (1, 7, 8, 9),

burgery z mięsem i warzywami (1, 3, 7, 10, 11),

(bułka z sezamem, kotlet wieprzowy, pomidor, ogórek konserwowy, sałata, papryka czerwona i żółta, keczup i majonez)

kompot

 

PODWIECZOREK

arbuz

 

 

21.09.2021r. (wtorek)

ŚNIADANIE

kasza manna z musem truskawkowym (1, 7, 8, 9),

pieczywo mieszane z masłem (1, 7, 11),

ser biały (7),

szczypiorek, rzodkiewka,

herbata z cytryną

 

 

II ŚNIADANIE

jogurt Polskie Smaki (7),

1/2 gruszki

 

OBIAD

zupa koperkowa z makaronem (1, 9),

bigos,

kluski śląskie (1, 3, 8, 9, 12, 13),

kompot

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

 

22.09.2021r. (środa)

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

jajko (3),

szczypiorek,

kawa inka z mlekiem (1, 7),

herbata z cytryną

 

ŚNIADANIE II

sałatka z pomidora, ogórka i rzodkiewki w śmietanie (1, 7),

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

herbata truskawkowo-poziomkowa

 

OBIAD

zupa groszkowa (7, 9),

danie chińskie z kurczakiem i ryżem (1, 7, 8, 9),

kompot 

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

23.09.2021 (czwartek)

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1, 7, 11),

wędlina,

sałata,

kawa inka z mlekiem (1, 7),

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

galaretka owocowa,

1/2 banana

 

OBIAD

zupa z fasolki szparagowej (7, 9),

pieczeń rzymska z sosem pieczarkowym (1, 3, 7),

makaron (1),

ogórek konserwowy (10),

kompot

 

PODWIECZOREK

brzoskwinia

 

24.09.2021 (piątek)

ŚNIADANIE

płatki kukurydziane na mleku (7),

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

ser almette (7),

papryka czerwona,

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

surówka z marchwi i jabłka, 

pieczywo mieszane z masłem (1, 7),

herbata z cytryną

 

OBIAD

zupa ryżowa (1, 8, 9),

kotlety rybne (1, 3, 4),

ziemniaki,

sur. z kiszonej kapusty,

kompot

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy,liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej Sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie