(w nawiasach wskazano alergeny)
27.10.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
sałata, pomidor
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
jogurt naturalny z maliną (7)
OBIAD
zupa ogórkowa (7,9)
spaghetti z mięsem wołowym (1,6,7,9)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
28.10.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z morelami (1,7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
ciastko zbożowe (1,6,7,8)
jabłko - piórka
OBIAD
zupa neapolitańska (1,6,7,9)
pulpety w sosie koperkowym (1,7)
ziemniaki
surówka z kapusty pekińskiej (3,10)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
29.10.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
jajecznica ze szczypiorkiem (3)
pomidorki koktajlowe
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
koktajl truskawkowo - jagodowy (7)
chrupki kukurydziane
OBIAD
zupa krupnik (3,6,7,9,10)
filet z kurczaka panierowany (1,3)
ziemniaki
sałatka z pomidorów (7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
śliwka
30.10.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina wieprzowa
ogórek
kawa Inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
budyń (7)
1/2 banana
OBIAD
zupa fasolowa (1,9)
ryż z musem jabłkowym i cynamonem (1,8,9,11,12)
marchewka słupki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
pomarańcza
grejpfrut
31.10.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane na mleku (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek puszysty (7)
rzodkiewka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
pasta ze słonecznika (1,9,10,11)
papryka
kakao (7)
OBIAD
zupa krem z dyni (9)
ryba po grecku (1,4,9)
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
suszone owoce
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie