Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

12.05.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

kalarepa

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

placuszki bananowe (1,3,7)

kakao (7)

 

OBIAD

zupa z botwinki (7,9)

jajko sadzone (3)

ziemniaki

fasolka szparagowa (1,7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

13.05.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki ryżowe  na mleku z jagodami (7)

pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

papryka 

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

sałatka jarzynowa (7)

jabłko - cząstki

 

OBIAD

zupa kapuśniak (9)

ryż z sosem truskawkowym  (1,7,8,9,11,12)

surówka z marchewki i jabłka

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

14.05.04.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)

pasta z kiełbasy (7)

ogórek kiszony 

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

kefir truskawkowy (1,7)

wafel ryżowy

 

OBIAD

zupa jarzynowa (7,9)

filet panierowany z kurczaka (1,3)

ziemniaki 

surówka z pora

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

15.05.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

serek śmietankowy (7)

ogórek zielony

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną 

 

II ŚNIADANIE

 ciastko fit  (1,6,7,8)

 

OBIAD

zupa meksykańska (7,9)

kaszotto z indykiem i warzywami  (1,9,11)

surówka z rzodkiewki i ogórka (7)

kompot owocowy

 

PODWIECZOREK

pomarańcza

grejpfrut

 

16.05.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

płatki kukurydziane z mlekiem (7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)

wędlina wieprzowa 

pomidor

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

galaretka z owocami 

 

OBIAD

zupa koperkowa (1,7,9)

ryba po grecku (4,9)

ziemniaki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie