Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

17.11.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

sałata, pomidor

kawa Inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

wafel ryżowy 

jabłko - piórka

 

OBIAD

zupa z zielonego groszku (9)

spaghetti z mięsem wołowym (1,7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

18.11.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku z morelami (7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

papryka

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE 

sałatka z makaronem (1,3,6,10)

 

OBIAD

zupa koperkowa (7,9)

łazanki z kapustą (1,6)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

19.11.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane  z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina wieprzowa

kalarepa

kawa Inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

koktajl bananowo - jagodowy (7)

 

OBIAD

zupa rosół  (1,6,9)

potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (1,3,6,7,8,9,11,12)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

20.11.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane  z masłem (1,6,7,8,11,12)

parówka drobiowa

ogórek

kawa Inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

chrupki kukurydziane

kaki

 

OBIAD

zupa kalafiorowa (9)

fasolka po bretońsku

ziemniaki

brokuł gotowany

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

banan

 

20.11.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

kaszka manna na mleku z truskawkami (1,7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

mix warzyw

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem (1,6,7,9)

kotlet rybny  (1,3,4)

sałatka z pomidorów

ziemniaki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

soczek owocowy

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie