Nasze menu

(w nawiasach wskazano alergeny)

15.09.2025 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina drobiowa

sałata, pomidor

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE,

jogurt naturalny z malinami (7)

 

OBIAD

zupa pomidorowa z makaronem (1,6,7,9)

kurczak po chińsku (9)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

gruszka

 

16.09.2025 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki jaglane na mleku z morelą (1,7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

ser żółty (7)

papryka

herbata z cytryna

 

II ŚNIADANIE 

batonik Corn Flakes (5,7,8)

śliwka

 

OBIAD

zupa krem z brokułów (7,9)

pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym (1,7)

ziemniaki

mizeria (7)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

nektarynka

 

17.09.2025 r. (środa) 

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane  z masłem (1,6,7,8,11,12)

jajecznica ze szczypiorkiem (3)

pomidorki koktajlowe

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

ciasteczko owsiane

kakao (7)

 

OBIAD

zupa z fasolki szparagowej (9)

naleśniki z serem i dżemem (1,3,7)

marchewka słupki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

18.09.2025 r. (czwartek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

wędlina wieprzowa

ogórek

kawa inka z mlekiem (1,7)

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

budyń (7)

1/2 banana

 

OBIAD

zupa krupnik (1,6,9)

leczo (1,9)

ziemniaki

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

banan

 

19.09.2025 r. (piątek) 

 

ŚNIADANIE

kasza manna  na mleku z wiśniami  (1,7)

pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)

serek puszysty (7)

rzodkiewka

herbata z cytryną

 

II ŚNIADANIE

mix owoców

 

OBIAD

zupa kukurydziana (9)

pulpet rybny w sosie koperkowym  (1,3,4,7)

ziemniaki

surówka z kapusty pekińskiej (3,10)

kompot wieloowocowy

 

PODWIECZOREK

soczek owocowy

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie