(w nawiasach wskazano alergeny)
12.05.2025 r. (poniedziałek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
wędlina drobiowa
kalarepa
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE,
placuszki bananowe (1,3,7)
kakao (7)
OBIAD
zupa z botwinki (7,9)
jajko sadzone (3)
ziemniaki
fasolka szparagowa (1,7)
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
jabłko
13.05.2025 r. (wtorek)
ŚNIADANIE
płatki ryżowe na mleku z jagodami (7)
pieczywo mieszane z masłem ( 1,6,7,8,11,12)
ser żółty (7)
papryka
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
sałatka jarzynowa (7)
jabłko - cząstki
OBIAD
zupa kapuśniak (9)
ryż z sosem truskawkowym (1,7,8,9,11,12)
surówka z marchewki i jabłka
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
śliwka
14.05.04.2025 r. (środa)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z z masłem (1,6,7,8,11,12)
pasta z kiełbasy (7)
ogórek kiszony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
kefir truskawkowy (1,7)
wafel ryżowy
OBIAD
zupa jarzynowa (7,9)
filet panierowany z kurczaka (1,3)
ziemniaki
surówka z pora
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
gruszka
15.05.2025 r. (czwartek)
ŚNIADANIE
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,8,11,12)
serek śmietankowy (7)
ogórek zielony
kawa inka z mlekiem (1,7)
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
ciastko fit (1,6,7,8)
OBIAD
zupa meksykańska (7,9)
kaszotto z indykiem i warzywami (1,9,11)
surówka z rzodkiewki i ogórka (7)
kompot owocowy
PODWIECZOREK
pomarańcza
grejpfrut
16.05.2025 r. (piątek)
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem (7)
pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11,12)
wędlina wieprzowa
pomidor
herbata z cytryną
II ŚNIADANIE
galaretka z owocami
OBIAD
zupa koperkowa (1,7,9)
ryba po grecku (4,9)
ziemniaki
kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
suszone owoce
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.
Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.
Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie