Nasze menu

 

30.09.2024 r. (poniedziałek)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

wędlina,

ogórek zielony,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

pomidor, szczypiorek,

herbata koperkowa

(alergeny: 1,7,11))

 

OBIAD

zupa z kiszonej kapusty

pierogi leniwe,

marchewka mini gotowana,

kompot wieloowocowy

(alergeny: 1,3,7,9)

 

PODWIECZOREK

śliwka

 

01.10.2024 r. (wtorek)

 

​​​​​​ŚNIADANIE

płatki ryżowe na mleku,

pieczywo mieszane z masłem,

ser topiony,

papryka,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,7,11)

 

II ŚNIADANIE 

jogurt "Polski  deser"

podpłomyki,

melon

(alergeny: 1,6,7)

 

OBIAD

zupa wiosenna,

gulasz z szynki,

kasza jęczmienna,

surówka z czerwonej kapusty,

kompot wieloowocowy

(alergeny:1,3,7,8,9,10,11,12)

 

PODWIECZOREK

suszone owoce

 

02.10.2024r. (środa)

 

ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem,

pasta jajeczna ze szczypiorkiem,

pomidorki koktajlowe,

kawa inka na  mleku,

herbata z cytryną

(alergeny: 1,3,7,10,11)

 

II ŚNIADANIE

 wafle kukurydziane z powidłami,

1/2 gruszki,

(alergeny: - )

 

OBIAD

zupa zacierkowa,

kotleciki z piersi kurczaka,

ziemniaki,

marchewka z groszkiem na gęsto,

kompot wieloowocowy

(alergeny:1,3,7,9)

 

PODWIECZOREK

mandarynka

 

03.10.2024r. czwartek

 

ŚNIADANIE

bułka pełnoziarnista z masłem,

wędlina,

rzodkiewka,

kawa inka z mlekiem,

herbata z cytryną

alergeny: (1,7,11)

 

II ŚNIADANIE,

sałatka jarzynowa,

herbata z cytryną

alergeny: (3,9,10)

 

OBIAD

zupa barszcz biały z kiełbaską,

makaron,

sos truskawkowy,

kompot wieloowocowy

alergeny: (1,3,6,7,9,10)

 

 

PODWIECZOREK

banan

 

04.10.2024 r. piątek

 

ŚNIADANIE

płatki czekoladowe z mlekiem,

pieczywo mieszane z masłem,

ser żółty,

pomidor,

herbata z cytryną

alergeny: (1,5,7,8,11)

 

II  ŚNIADANIE

1/2 drożdżówki,

sok owocowy,

alergeny: ( 1,3,7)

 

OBIAD

zupa ryżowa,

kotlety rybne,

ziemniaki,

surówka z kiszonej kapusty,

kompot wieloowocowy

alergeny: (1,3,4,8,9,11,12)

 

PODWIECZOREK

jabłko

 

 

 

 

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:  majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, estragon, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, czosnek staropolski, papryka słodka, liść laurowy, liść lubczyku, ziele angielskie, curry, cukier wanilinowy, soda oczyszczona.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości alergenów: gorczycy, jaj, soi, mleka łącznie z laktozą, selera, glutenu, orzeszków ziemnych i sezamu.

Wędliny w swoim składzie również mogą zawierać: gluten, mleko, laktozę, gorczycę, seler, dwutlenek siarki i soję.

 

Zapewniamy dzieciom całodzienny dostęp do wody źródlanej– dystrybutor wody znajduje się w każdej sali

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do  niewielkich zmian w jadłospisie